Portré

Három Bubnó

A Szent Efrém férfikar 20 éves. Ebből az alkalomból beszélgetett Mácsai János új otthonukban, az Ison elnevezésű (a hetedik kerületben a Barcsay és Hársfa utca sarkán található) helyiségben az alapító, művészeti vezetővel Bubnó Tamással, és két fiával, Lőrinccel és Márkkal, akik szintén az együttes tagjai.

Elolvasom

Varga Gábor 

Az Indiana Egyetemen, Bloomingtonban tanító klarinétművésszel beszélgetett az internet segítségével Mácsai János. 


Elolvasom

Balázs János

„Úgy zongorázik, még annál is jobban, mint Cziffra György…” – mondta róla Vásáry Tamás, zongoraművész-karmester. Balázs János örömmel és hálás szívvel fogadta a véleményt, de számára a Liszt Ferenc, Cziffra György, és a liszti iskola számtalan követője által megrajzolt útvonal követendő példa, amelyet megközelíteni, képviselni fiatalon is lehet, de egy élet munkája kell hozzá, hogy a művész méltó legyen az elődökhöz.

Elolvasom

Batta András

Sok évvel ezelőtt a Zeneakadémia első emeleti lépcsőfordulójában kisebb tömegek váltották egymást péntekenként. A „bennfentesek” tudták, a hangos nevetés oka, hogy a két kiváló zenetörténész, Batta András és Kovács Sándor heti poénjainak listája megjelent a faliújságon.

Elolvasom

Rozgonyi Éva

Az alig nyolc évet élt békés-tarhosi Énekiskola számos kiváló fiatalt indított útnak, akik évtizedekre meghatározták a magyar zenei életet, a kórusok világát. A tanítványok egyike Rozgonyi Éva, zenepedagógus, Liszt- és Bartók–Pásztory-díjas karnagy.

Elolvasom